Etsi

VoiceWell®-purentahoito

Purentahäiriöiden ja stressin hoitoon
Arviolta jopa puolet suomalaisista kärsii purentatoimintahäiriöiden aiheuttamista oireista. Nykyinen kiireisen elämäntyylin, lisääntyneen työmäärän ja liiallisen vastuun aiheuttama paine, joihin liittyy huono stressin hallinta, saattaa aiheuttaa erilaisia pään-, leukojen- ja kasvojen alueen kiputiloja ja väsymisoireita. Oireet voivat levitä jopa niskaan ja hartioihin saakka. Hammaslääkärit ovat olleet huolestuneita jo vuosien ajan purentatoimintahäiriöiden yleisyydestä ja hampaiden epätasaisesta ja voimakkaasta kulumisesta. Hammas-lääkärit hoitavat vaivaa mm. purennan hionnalla ja valmistamalla asiakkaalle yöllä suussa pidettävän kiskon.

Purennan toimintahäiriöiden hoito VoiceWell® -menetelmän keinoin

Purentalihasongelmiin ja stressistä aiheutuviin purentalihasten toimintahäiriöön voidaan vaikuttaa ennaltaehkäisevästi ja niitä voidaan hoitaa jo aikaisessa vaiheessa. Lisäksi hoitoa voidaan käyttää ennen purentakiskon ottamista, näin saadaan pehmytkudosten kireydet pois ja kisko saadaan tehtyä myös paremmin ja sopivammaksi.

VoiceWell® -purentahoito

  • Poistaa jännitystiloja purentalihaksista ja palauttaa leukanivelen toimintahäiriöistä aiheutuvia kipu- ja toimintahäiriöitä
  • Vähentää purentalihasjännityksiä ja niistä aiheutuvia kiputiloja
  • Helpottaa päänsärky, migreeni yms särkyoireita

VoiceWell® -purentahoito sisältää erilaisia manuaalisia hoitomenetelmiä, esim. perinteistä tai mobilisoivaa hierontaa, faskia- ja nivelkäsittelyä. 

Purentalihaskäsittely alkaa asiakkaan tutkimisella ja hoitoalueen määrittämisellä. Hoidettavia alueita ovat erityisesti kasvojen miimiset lihakset, rintakehä, niska, kaula, purentalihakset, leukanivel ja kieli, mutta myös selkä, kädet jne asiakkaan tarpeen mukaan.

Hoidon jälkeen asiakkaalle annetaan kotiohjeita, joiden avulla voi itse muuttaa toimintaa joka purentalihaksiin on aiheuttanut jännityksiä. Oma harjoittelu on tärkeää, jotta muutos purennan aiheuttamiin jännityksiin saadaan vähenemään, toivottavasti myös loppumaan. Tarpeen mukaan hoitoon kuuluu leukanivelen käsittely. Asiakkaan ammatista tai harrastuksista riippuen hoito voidaan myös laajentaa esim. käsiin tai vaikkapa koko vartalon alueelle.

Rekisteröityneet VoiceWell®-hoitajat toimivat yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa. Lue lisää www.voicewell.fi.Varaa aikasi VoiceWell® -hoitoon!